Methode van dr. Hew Len

De vergevingsmethode van Dr Hew Len

Docor Hew Len heeft een oude Hawaiiaanse vergevingsleer en geneeswijze vernieuwd. Hiermee heeft hij binnen drie jaar een verbluffende invloed gehad op psychisch gestoorde agressieve patiƫnten zonder consulten met ze te hebben. Het leidde er uiteindelijk toe dat patiƫnten gezond weer naar huis gingen en dat een hele afdeling is opgeheven.

Ik beschrijf de methode in het kort. Je kunt hem ook meteen als oefening doen. Met vier eenvoudige zinnen verander je jouw wereld. De gedachte is dat de wereld zoals jij die ziet een projectie is van wat er in jou leeft. Je bent daarbij niet alleen verantwoordelijk voor hoe je iets ervaart, maar ook voor wat je ervaart.

Dit werkt b.v. heel goed bij vervelende gevoelens naar of over mensen, b.v. als je sterk een oordeel over iemand hebt.

Je kunt ook je ogen sluiten en doen alsof je met iemand spreekt die je afwijst of afgewezen heeft. Doe vervolgens de oefening.

Je voelt wat er in je speelt over een bepaalde situatie of overtuiging, neemt daar zelf de verantwoordelijkheid voor (door het zelf zonder weerstand te voelen en je spreekt vervolgens naar dat gevoel en naar je onbewuste uit:

Het spijt me
(voor wat in mij hierover leeft, voor deze gedachte of voor wat ik je heb aangedaan)

Vergeef me
(naar jezelf)

Ik dank je
(dat ik het nu mag laten gaan)

Ik hou van je
(ook naar jezelf)

Daarna laat je elk idee los over wat het resultaat zou moeten zijn.

Voorbeeld over pesten in het verleden

Ik deed de oefening op het pesten door mijn klasgenoten van de lagere school. Daarbij voelde ik ineens dat ik niet anders wilde zijn, en dat dat gevoel iets van mij was, niet van hen. Ik vergaf hen en mijzelf. Ik visualiseerde ook dat ik de banden met hen kon loslaten. Een enorme bevrijding.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.