MIR-Methode en zelfheling onzin?

Kritisch naar iets kijken is gezond, als academicus ben ik dat gewend.

Er is inmiddels ook onderzoek gedaan bij o.a. reuma klachten en hieruit blijkt dat ongeveer 50% van de testpersonen na 4 weken werken een verbetering merkt. NB: dit is met een MIR-op-Maat, niet met de standaard MIR lijst.
Ook de wetenschap bevestigt het zelfhelend vermogen van het lichaam en het positieve effect van aanraking en massage.
Het is ook niet onlogisch dat je jezelf kunt helen door jezelf (je onderbewuste) toe te spreken. Bij kinderen doen we niet anders, en als dat placebo-effect heet en het werkt gewoon, wat is er dan mis mee? Laat je dus niet verleiden om zelfheling af te doen als onzin zonder het zelf te onderzoeken.
Mijn ervaring in de praktijk is inmiddels dat obstakels kunnen worden weggenomen en dat we ook kunnen groeien in onze mogelijkheden tot zelfheling. Ik zie verrassende resultaten bij mijn clienten en daarom heb ik deze methode volledig omarmd.

Zelf op onderzoek gaan – vanuit het idee dat er meer mogelijk is dan we hebben geleerd – is de sleutel tot succes.

Het is niet nodig dat je erin gelooft

Mireille Mettes van de MIR-Methode zegt: ‘Het is niet nodig dat je erin gelooft. De natuurwetten waarvan de MIR Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre dat je merkt dat het werkt, verschilt per persoon. Na 4 maanden kun je pas echt evalueren wat de MIR-Methode voor je gedaan heeft’

Probeer het minimaal vier weken zelf uit en overweeg dan eventueel een MIR op Maat consult. Ons lichaam is krachtiger dan ons denken, het kan ook veel meer dan we denken, zo is mijn persoonlijke ervaring. Ik wilde zelf een positief leven zonder kwaaltjes, onderzocht een aantal  zelfheling methoden en kwam tot verrassend goede resultaten. Meer info over mijn eigen verhaal

Je kunt meer dan je denkt

Het is mogelijk om jezelf te helen, in elk geval van pijntjes af te komen en je fitter te voelen. Dat vraagt wel wat oefening en volharding. De meest eenvoudige methode, de MIR methode, moet je dagelijks doen en minimaal 4 weken volhouden. Vaak merk je al na enkele dagen dat er iets in je lichaam verandert, al verdwijnt de klacht niet meteen. Er kunnen zeker redenen zijn waardoor het niet werkt, deze kunnen echter door een coach onderkend en verholpen worden.

Wetenschappelijke dogma’s

Een dogma is een feit dat niet ter discussie mag worden gesteld omdat het door een meerderheid als vaststaand feit wordt geaccepteerd. Onderzoeken op dit gebied worden vaak niet getolereerd, terwijl ze . Voorbeelden van zo’n dogma:

  1. Materie is onbewust. Sommige hersentheoretici lijken zelfs te willen bewijzen dat mensen niet bewust zijn en alleen impulsen volgen. Toch wordt er middels de quantum theorie steeds meer duidelijk dat materie in elk geval beïnvloedbaar is en over afstand communiceert.
  2. Erfelijkheid is materieel, het werkt alleen via de genen, het werkt niet sociaal. Ook hier wordt duidelijker dat er ook een sociaal aspect meespeelt, dat we op onbewust niveau gewoonten, overtuigingen en kwaaltjes van onze ouders kunnen overnemen. Dat betekent ook dat we daar invloed op kunnen hebben.
  3. Je ‘mind’ bevindt zich binnen in je hoofd, alle herinneringen zijn op een plek in je hersenen geplaatst. Maar wat nu als je het anders lijkt te zijn? Als je verbinding kunt maken met een bron van kennis?  Een andere zienswijze heeft verstrekkende gevolgen, denk b.v. alleen al aan het onderwijs.
  4. Mechanische medicijnen die een stofje nabootsen zijn het enige dat werkt dus daar doen we onderzoek in. Complementaire en alternatieve medicijnen zijn placebo’s dus daar wordt niet in onderzoek geïnvesteerd.

Mensen zoals wetenschapsjournaliste Lynn McTaggart en wetenschapper Rupert Sheldrake vinden voldoende wetenschappelijk bewijs dat deze aannames niet kloppen. Hun boeken en hun visie zijn zeer verhelderend, al wordt niet alles breed en algemeen gedeeld. Ice Man Wim Hof ontdekte ook dat algemeen geaccepteerde feiten over het helende vermogen van ons lichaam niet kloppen. Hij gebruikte een simpele ademhalingstechniek en het werd door onderzoek in de Radboud Universiteit bevestigd. We hebben dus meer invloed op ons eigen lichaam dan we denken. Jouw eigen ervaring kan je leren hoe het werkelijk in elkaar zit!

TED Talk Dr. Rupert Sheldrake over wetenschappelijke dogma’s

Lees meer over methodes voor zelfheling

Vond je deze pagina interessant? Deel het via Twitter of Facebook!